Schoolreisjes

“Kom hutten en dammen bouwen, kriebelbeestjes zoeken en verstoppertje spelen!” In de Speeldernis kan je heerlijk vrij spelen en zijn  alle materialen uit de tuin gebruiken om je eigen spel vorm te geven. We stellen zo min mogelijk voorwaarden of beperkingen om je eigen spel te maken. Je kunt hierdoor op je eigen niveau spellen bedenken en spelen. Naast vrij spelen kan je ook popcorn poffen en een appel of marshmallows roosteren boven een kampvuur.

In overleg zijn er ook verschillende educatieve activiteiten mogelijk die aansluiten bij het seizoen en de vakken die jullie behandelen op school. Bijvoorbeeld brandnetelsoep maken in de lente, waterbeestjes vangen in de zomer, een insectenhotel bouwen in de herfst of iets lekkers voor de vogels maken in de winter. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om in kleinere groepen zelf vuur te maken zoals men dat vroeger deed, speren te slijpen met messen en/of broodjes te bakken aan een stok. 

Wil je reserveren voor een schoolreis met vrij spelen met eventueel een kampvuur met popcorn poffen of marshmallows roosteren? Stuur een mail naar info@speeldernis.nl
Prijsindicatie: een schoolreis met vrij spelen in de natuur tijdens schooltijd is €150,- per dagdeel (van drie uur) + €2,50 entree per persoon.

Wil je graag een schoolreis op maat met natuur educatieve activiteiten? Stuur dan een mail naar wendy@speeldernis.nl
De prijs hangt af van de duur, het aantal kinderen en het type activiteit.

Veel gestelde vragen bij Schoolreisjes

Wanneer ben je welkom?

Scholen kunnen alleen spelen op schooldagen. Bso’s, kdv’s en andere groepen kunnen ook in vakanties reserveren. Sommige dagen is de speeltuin afgehuurd voor natuur-, milieu en educatielessen. Hierdoor kan het voorkomen dat de speeltuin op bepaalde dagen niet gereserveerd kan worden.

Toezicht: Tijdens het bezoek houdt de leiding zelf toezicht op de kinderen. Er is een Speeldernis medewerker(s) aanwezig in de kiosk met EHBO/BHV en afhankelijk van het aantal, aangevuld met een extra Speeldernis medewerker(s) in de tuin.

Wij adviseren 1 begeleider op 7 kinderen. Bij wijzigingen en annuleringen graag tijdig telefonisch contact opnemen tijdens openingsuren met 0104158583.

Entreekosten: € 2,50 per persoon.

Betaling: Scholen betalen vooraf.

Annuleren: Omdat wij speciaal personeel inplannen voor uw schoolreisje, vragen dan wij een aanbetaling van €150. Als u een week voor de gereserveerde datum annuleert, krijgt u het volledige bedrag teruggestort. Hierna is restitutie niet mogelijk. (Dus: gereserveerd voor woensdag geannuleerd uiterlijk de woensdag ervoor). De annuleringsbutton vindt u in de bevestigingsmail.

Meerdere scholen tegelijk: Als de aantallen en de verdeling van kinderen op het voor en achterterrein het toelaat is het mogelijk dat er meerdere scholen tegelijkertijd in de Speeldernis aanwezig zijn. Tenzij anders besloten in overleg (alleen in uitzonderlijke gevallen).

Opening in het laagseizoen: Tijdens het laagseizoen zijn wij de meerderheid van de week gesloten. Wilt u toch graag komen op een dag wanneer we eigenlijk gesloten zijn? Dan kunt u bellen naar 010-4158583 of een mail sturen naar info@speeldernis.nl.

Contact gegevens: Voor meer informatie kunt u mailen naar info@speeldernis.nl of telefonisch contact opnemen met het algemene nummer van de Speeldernis: 0104158583.

Vriendelijk verzoek: Neem van te voren met de kinderen en begeleiders de Speeltuinregels en Aandachtspunten voor Schoolreisjes door en neem deze tijdens jullie bezoek aan onze speeltuin in acht. U vindt ze in de bevestigingsemail van uw boeking. Dank u wel!

Over de Speeldernis.

Lees hier meer over onze missie en werkzaamheden