De Reuze Boomhut

De wens en droom van vele kinderen en volwassenen komt uit, de Speeldernis krijgt de grootste boomhut van Nederland!

Een bijzondere plek om in te klimmen, over de stad uit te kijken, te spelen, leren, verwonderen en dromen. Hier worden straks door grote en kleine kinderen herinneringen gemaakt die ze nooit meer vergeten. Een boomhut staat symbool voor de periode in je jeugd waarin alles mogelijk is. Een plek tussen de takken en het bladerdak waar ruimte is om te dromen over nieuwe mogelijkheden. Je te verwonderen over de kracht van de bomen, de bladeren, seizoenen en je eigen mogelijkheden.
Onze boomhut is onderdeel van een groter plan, namelijk om meer groen, spelen, leren en ontmoeten mogelijk te maken in Rotterdam. De boomhut wordt de plek waar wij nieuwe vrienden maken, partnerschappen versterken en samen de stad groener en aantrekkelijker maken. Maar het zal ook een favoriete plek worden waar kinderen die onze natuurlessen volgen lekker droog kunnen schuilen én zich kunnen verwonderen  tussen de groene, en dan weer kale, boomtoppen.
Het ontwerp van de Boomhut is van Thijs Ewalts, parametrisch ontwerper en medeoprichter van Bioto. Zijn ontwerpen bevinden zich op het grensvlak van ontwerp, techniek, architectuur en kunst met een overkoepelende fascinatie voor de natuur.

Duurzaamheid is een van de pijlers van de Speeldernis die verweven is in het ontwerp van de iconische boomhut. Het hout dat wordt gebruikt bestaat uit meerpalen uit de haven die een tweede leven krijgen. Hiermee worden vanaf de grond drie boomstammen gebouwd: één bevat een trap naar boven, de andere twee stammen dienen als klimtorens. Op 5 meter hoogte, op de drie stammen, bevindt zich de binnen cabine van 45m2 en het terras, waar je kunt uitkijken over de Speeldernis.

Met de Reuze Boomhut in Natuurspeeltuin de Speeldernis krijgt Rotterdam een iconische boomhut waarin, -op en -onder kinderen speels kunnen leren, waar bezoekers van de Speeldernis kunnen ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten. Ook bedrijven en organisaties zijn er welkom, het is een inspirerende omgeving voor vergaderen en andere sessies.

Met dank aan Citylab010 dat in 2020 het startbudget mogelijk maakte is er achter de schermen hard toegewerkt naar de start van het bouwen. Binnenkort gaan de eerste palen de grond in, we kunnen niet wachten om iedereen bij ons nieuwe klaslokaal in de lucht te verwelkomen!

We hebben een Time Lapse camera opgehangen om zo de bouw te kunnen volgen, bekijk hem hier!

De Reuze Boomhut wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van
het Job Dura Fonds
Provincie Zuid Holland
Rotterdams Weerwoord
Stimuleringsfonds SCI
VSB Fonds
BPD Cultuurfonds
Volkskracht/ Stichting Neyenburgh
Rabobank Rotterdam

Wilt u ook ‘meebouwen’ aan de Boomhut? Alle hulp en financiële steun is van harte welkom!
Als tegenprestatie bent u van harte welkom om eens te komen genieten, met uw team, op ruim 5 meter hoogte, in de Reuze Boomhut!  Neem voor meer informatie contact op met Carolien@speeldernis.nl / 06-18053006

 

Vlinder illustratie

Over de Speeldernis.

Lees hier meer over onze missie en werkzaamheden