Veelgestelde vragen

Hoe kom ik bij de speeltuin?

Als u wilt weten hoe u bij de speeldernis komt kunt u het best de aanwijzingen op deze pagina volgen.

 

Mag je zelf eten en drinken meenemen?

Het is bij ons toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen. Dit geldt niet voor alcoholische dranken.

 

Mogen dieren het park in?

Het is niet toegestaan om dieren mee het park in te nemen.

Verjaardagen:

Wanneer ben je welkom?

Elke woensdagmiddag, zaterdag en zondag is het mogelijk je verjaardag bij de Speeldernis te vieren. Vergeet niet vooraf te reserveren.
Wilt u drie of minder dagen van te voren reserveren, dan vragen we u telefonisch contact op te nemen om te vragen of we de mogelijkheid hebben om het feestje te laten plaatsvinden.

Het feestje inclusief activiteiten duurt maximaal 2 uur, daarna is het mogelijk om vrij te spelen tot sluitingstijd.

In de zomervakantie is het gezien de drukte niet mogelijk om je verjaardag bij de Speeldernis te vieren.

 

Wat kost een verjaardagsfeestje?
  • Een feestje kost € 120,- en is inclusief toegang tot ons park, eten en drinken. Ook krijgt de jarige een goodiebag; een vrolijk zakje met daarin o.a. een Speeldernis-zoekkaart!
  • De entree is bij de prijs inbegrepen voor minimaal 6 en maximaal 12 kinderen per feestje.
  • De eerste twee begeleiders zijn gratis. Extra volwassenen betalen €3,- per persoon. Iedere volwassene krijgt een gratis kopje thee of koffie bij onze kiosk.

 

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Wij plannen speciaal voor ieder feestje personeel in. Daarom is het belangrijk tijdig te annuleren. Annuleren kan tot uiterlijk een week voor de gereserveerde datum. Heb je bijvoorbeeld een feestje geboekt op een een woensdag dan kun je tot uiterlijk dinsdag de week daarvoor een annulering aan ons doorgeven.

Als u een week voor de gereserveerde datum annuleert, krijgt u het volledige bedrag teruggestort. Hierna is restitutie niet mogelijk. De annuleringsbutton vindt u in de bevestigingsmail.

 

Wat voor eten en drinken krijgen de kinderen tijdens het feestje?

U heeft voor bij het kampvuur de keuze tussen een marshmellows roosteren of popcorn poffen. Ook verzorgen wij een kan drinken. U kunt op een moment waarop het u uitkomt bij de kiosk een ijsje (in de winter chips)  ophalen.

 

Regen en storm:

Ook bij  slecht weer en regen gaat een feestje bij ons gewoon door. Bij regen maken we het kampvuur in de tipi van De Speeldernis. Ook stellen wij onze ruime binnenzaal beschikbaar.  In overleg kan ook het hutten bouwen worden vervangen door een binnenprogramma.

Als het stormt (windvlagen van, of hoger dan, 80 km/u) gaat de Speeldernis dicht in verband met de veiligheid. Er vindt dan telefonisch overleg plaats over het verzetten of annuleren van het feestje.

 

Kan ik eerder komen dan de gereserveerde tijd?

Het feestje start met hutten bouwen op de afgesproken tijd. Wel is het mogelijk om eerder te komen om bijv. cadeautjes uit te pakken, taart te eten of te lunchen. In de kiosk verkopen we ook tosti’s! Geef het tijdig aan ons door als u eerder wilt komen en zorg dat de groep bij elkaar is op de gereserveerde tijd.

Hou wel rekening met onze openingstijden. Omdat er pas begeleiding op de tuin is als we open zijn kunt u niet eerder naar binnen dan de actuele openingstijd.

 

Kan ik een feestje vieren als mijn voorkeursdatum niet meer beschikbaar is?

Als er geen plaats meer is op de gekozen datum is het ook mogelijk om zelf je feestje te organiseren in De Speeldernis.

Voor dit feestje kun je geen plek reserveren. Het is dan misschien wel leuk om een plek te reserveren voor het open kampvuur. Dit kan ter plekke bij de kiosk of telefonisch op de dag zelf. Als je met een grote groep bent (8+ kinderen) kun je ook mailen naar info@speeldernis.nl om te reserveren. Het open kampvuur is alleen op woensdag, zaterdag en zondag.

Hou zonder reservering voor een feestje of kampvuur rekening met de VOL=VOL regeling op drukke dagen rond de start van de zomervakantie. Alhoewel dit zeer incidenteel voorkomt. Als u er bent zodra de speeltuin opengaat heeft u de grootste kans op een eigen picknicktafel. Reserveren voor een tafel is niet mogelijk.

Open kampvuur

Wanneer is het open kampvuur?

Open kampvuur bieden we woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag aan. Of en hoe laat dit mogelijk is hangt af van van personeelsbezetting en of er feestjes gereserveerd zijn. Het boeken van open kampvuur kaartjes gebeurt dan ook altijd in overleg. Dit kan ter plekke bij de kiosk of telefonisch op de dag zelf. Als je met een grote groep bent (8+ kinderen) kun je ook mailen naar info@speeldernis.nl om te reserveren.

 

Hoeveel kost een kaartje voor het open kampvuur?

Open kampvuur kost €3,50 per persoon en is exclusief toegangsbewijs. Het open kampvuur is onder begeleiding en je kunt kiezen uit popcorn of marshmallows.

 

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Wij plannen speciaal voor ieder open kampvuur personeel in. Daarom is het belangrijk tijdig te annuleren. Annuleren kan tot uiterlijk een week voor de gereserveerde datum. Heb je bijvoorbeeld een kampvuur geboekt op een woensdag dan kun je tot uiterlijk dinsdag de week daarvoor een annulering aan ons doorgeven. Als u een week voor de gereserveerde datum annuleert, krijgt u het volledige bedrag teruggestort. Hierna is restitutie niet mogelijk. De annuleringsbutton vindt u in de bevestigingsmail.

BSO- en groepsuitjes

Wanneer ben je welkom?

Bso’s, kdv’s en andere groepen kunnen in principe elke dag reserveren. Sommige dagen is de speeltuin afgehuurd voor natuur-, milieu en educatielessen. Hierdoor kan het voorkomen dat de speeltuin op bepaalde dagen niet gereserveerd kan worden.

 

Hoeveel volwassenen kunnen wij het beste meenemen?

Wij adviseren 1 begeleider op 7 kinderen.

Schoolreisjes

Wanneer ben je welkom?

Scholen kunnen alleen spelen op schooldagen. Bso’s, kdv’s en andere groepen kunnen ook in vakanties reserveren. Sommige dagen is de speeltuin afgehuurd voor natuur-, milieu en educatielessen. Hierdoor kan het voorkomen dat de speeltuin op bepaalde dagen niet gereserveerd kan worden.

 

Kunnen er meerdere scholen tegelijk in de speeltuin zijn?

Als de aantallen en de verdeling van kinderen op het voor- en achterterrein het toelaat is het mogelijk dat er meerdere scholen tegelijkertijd in de Speeldernis aanwezig zijn. Tenzij anders besloten in overleg (alleen in uitzonderlijke gevallen).

 

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Wij plannen speciaal voor een schoolreis personeel in. Daarom is het belangrijk tijdig te annuleren. Annuleren kan tot uiterlijk een week voor de gereserveerde datum. Heb je bijvoorbeeld een groepsuitje geboekt op een een woensdag dan kun je tot uiterlijk dinsdag de week daarvoor een annulering aan ons doorgeven.

Als u een week voor de gereserveerde datum annuleert, krijgt u het volledige bedrag teruggestort. Hierna is restitutie niet mogelijk. De annuleringsbutton vindt u in de bevestigingsmail.

BSO / Groepsuitjes

Wanneer ben je welkom?

Scholen kunnen alleen spelen op schooldagen. Bso’s, kdv’s en andere groepen kunnen ook in vakanties reserveren.

Toezicht: Tijdens het bezoek houdt de leiding zelf toezicht op de kinderen. Er is een Speeldernis medewerker(s) aanwezig in de kiosk met EHBO/BHV en afhankelijk van het aantal, aangevuld met een extra Speeldernis medewerker(s) in de tuin.

Entreekosten: € 3,- per kind; € 3,- per volwassene.

Betaling: Scholen betalen vooraf.

Meerdere scholen tegelijk: Als de aantallen en de verdeling van kinderen op het voor en achterterrein het toelaat is het mogelijk dat er meerdere scholen tegelijkertijd in de Speeldernis aanwezig zijn. Tenzij anders besloten in overleg met Carolien Ruigrok (alleen in uitzonderlijke gevallen).

Opening in het laagseizoen: Tijdens het laagseizoen zijn wij de meerderheid van de week gesloten. Wilt u toch graag komen op een dag wanneer we eigenlijk gesloten zijn? Dan kunt u bellen naar 010-4158583 of een mail sturen naar info@speeldernis.nl.

Contact gegevens: Voor meer informatie kunt u mailen naar info@speeldernis.nl of telefonisch contact opnemen met het algemene nummer van de Speeldernis: 0104158583.

Vriendelijk verzoek: Neem van te voren met de kinderen en begeleiders de Speeltuinregels en Aandachtspunten voor Schoolreisjes door en neem deze tijdens jullie bezoek aan onze speeltuin in acht. U vindt ze in de bevestigingsemail van uw boeking. Dank u wel!

Vlinder illustratie

Over de Speeldernis.

Lees hier meer over onze missie en werkzaamheden