Richtlijnen voor bezoekers

Kinderen kunnen bij ons onvergetelijke speel- en leerervaringen in en met de natuur opdoen. Als ouder/ begeleider is het handig om je het volgende te realiseren.

‘regels’ voor ouders/verzorgers/begeleiders:

1.Jullie zijn in een natuurspeeltuin. Hier zijn niet veel speeltoestellen, maar juist vooral natuurlijke materialen, zoals boomstammen, takken, zand, bladeren, water etc.

2.Wij vinden het belangrijk dat kinderen zelf leren omgaan met risico’s. Maar let er wel op, dat je kind niet over zijn/ haar / hun grenzen heen gaat.

3.Kinderen onder de 7 jaar mogen alleen onder actieve begeleiding van een volwassenen op het achter terrein; daar is wat dieper water dat gevaarlijk kan zijn voor kinderen zonder zwemdiploma.

4.Zie je gevaarlijke dingen (zoals: te kleine kinderen in het achtergedeelte, een wespennest o.i.d.), waarschuw elkaar en onze medewerkers.

5.Voor hulp bij ongelukjes en verwondingen is bij de kiosk een EHBO-doos; onze medewerkers helpen graag.

6.Let erop dat de kleding van je kinderen geen gevaar oplevert (dus dat er geen touwtjes aan capuchons en mutsen zitten, en dat ze beter geen lange sjaals en sterke kettingen, keycords, etc. dragen)!

7.Roken en alcohol zijn verboden in de tuin. Gebruik de rookplek en de asbak bij de ingang. Peuken kunnen gevaarlijk zijn voor kinderen; gooi ze niet op de grond of ergens anders.

8.Belemmer kinderen niet in hun spel.

9.Let zelf a.u.b. op uw spullen, wij kunnen hier niet verantwoordelijke voor zijn.

10.Na aanstootgevend gedrag of bij overtredingen van de regels geldt: na twee waarschuwingen van het speeltuinpersoneel moet u de tuin verlaten.

Onze missie

De Speeldernis biedt leerervaringen voor jong en oud die bijdragen aan het eigen en milieubewustzijn.

De Speeldernis als speelplek en kenniscentrum in de stad biedt een gastvrije, ruige natuurspeeltuin waar al spelend geleerd wordt over de natuur, je eigen fysieke mogelijkheden, samenwerken en
verbeelden. Onze kennis over natuur en het natuurlijk en veilig leren spelen dragen we over op de kinderen, volwassenen, onze medewerkers en organisaties. Onze kracht is dat we iedereen spelenderwijs waardevolle lessen voor een duurzame toekomst meegeven.

 

Onze kernwaarden.
Deze verbinden ons als team, geven richting aan hoe we ons gedragen in De Speeldernis en helpen bij het communiceren met elkaar en met de bezoekers:

We zijn verantwoordelijk en vrolijk
Onze speelomgeving voelt vrij en onbegrensd. Toch is deze met veel aandacht voor veiligheid ontworpen. Wij voelen ons verantwoordelijk voor onszelf, onze omgeving en de wereld waarin wij leven. We maken verantwoordelijke keuzes, gaan gecalculeerde risico’s niet uit de weg, hebben oog voor kwaliteit, veiligheid, actualiteit en gezondheid.

We zijn spelenderwijs
We zijn nieuwsgierig, grensverleggend en avontuurlijk. Wij weten dat zowel kinderen als volwassenen meer leren als het spelenderwijs gebeurt. Wij leren door te onderzoeken, ervaren, vallen en opstaan. En inspireren anderen met ons mee te doen.

We zijn sociaal en zorgzaam
We zijn zorgzaam voor elkaar en onze omgeving, we zijn open, eerlijk en respectvol. Bij De Speeldernis is iedereen welkom. Als we voor elkaar open staan en met respect met elkaar omgaan kunnen we van elkaar leren en kan iedereen zich thuisvoelen. Dan voelen we ons als mens verbonden en kunnen we samen, vanuit gedeelde verantwoordelijkheid zorgzaam naar elkaar en onze omgeving zijn.

 

Vlinder illustratie

Over de Speeldernis.

Lees hier meer over onze missie en werkzaamheden