De Reuze Boomhut

Bezoekertjes  zeggen het al jaren: “We willen een boomhut in de Speeldernis!” En hoera die komt er!
Dankzij CityLab010 zijn we sinds 2020 bezig deze Reuze Boomhut te realiseren.  Een iconische boomhut waar je in kunt klimmen, van grote hoogte over de Speeldernis kunt kijken en Natuurles kunt volgen van onze professionele docenten. Bij slecht weer is het een knusse schuilplek tussen de groene boomtoppen, ook voor kinderen die op schoolreis zijn.

Wilt u ook ‘meebouwen’ aan de Boomhut? Alle hulp en financiële steun is van harte welkom! De Speeldernis beschikt over een ANBI status. Als tegenprestatie bent u van harte welkom om eens te komen genieten, met uw team, op ruim 5 meter hoogte, in de Reuze Boomhut! En u krijgt u uw naam gegraveerd in één van de traptreden. Neem voor meer informatie contact op met Carolien@speeldernis.nl / 06-18053006

Het hout dat wordt gebruikt is afkomstig van gerecycled hout van Rotterdamse Meerpalen. Hiermee worden vanaf de grond drie boomstammen gebouwd: één bevat een trap naar boven, de andere twee stammen dienen als klimtorens. Op 4,5 meter hoogte, op de drie stammen, bevindt zich de binnen cabine en het terras, waar je kunt uitkijken over de Speeldernis.

Maar de Boomhut is meer dan een houten bouwwerk, een boomhut staat symbool voor de periode in je jeugd waarin alles mogelijk is. Een plek tussen de takken en het bladerdak waar ruimte is om te dromen over nieuwe mogelijkheden. Je te verwonderen over de kracht van de bomen, de bladeren, seizoenen en je eigen mogelijkheden. Onze boomhut is onderdeel van een groter plan, namelijk om meer groen, spelen, leren en ontmoeten mogelijk te maken in Rotterdam. De boomhut is de plek waar wij nieuwe vrienden maken, partnerschappen versterken en samen de stad groener en aantrekkelijker maken.

Met de Reuze Boomhut in Natuurspeeltuin de Speeldernis krijgt Rotterdam een iconische boomhut waarin, -op en -onder kinderen speels kunnen leren, waar bezoekers van de Speeldernis kunnen ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten. Ook bedrijven en organisaties zijn er welkom, het is een inspirerende omgeving voor vergaderen en andere sessies.

Vlinder illustratie

Over de Speeldernis.

Lees hier meer over onze missie en werkzaamheden