Een Speeldernis in Israël?

Nieuws

Op 29 januari was de wethouder van Tel Aviv samen met de Bernard van Leer foundation op bezoek bij de Speeldernis. Aanleiding is de internationale aandacht voor de waarde van speelnatuur voor de ontwikkeling van kinderen.

A good start for all children is one of the most important parts of a healthy, peaceful and creative society. If you change the beginning of the story, you can change the end of the story.

De Bernard van Leer Foundation gelooft dat het realiseren van een sterke start voor alle jonge kinderen niet alleen goed is om te doen vanuit moreel perspectief, maar ook de beste manier is om een gezonde, welvarende en creatieve samenleving te creëren.

Het bezoek van de wethouder aan de Speeldernis is onderdeel van het werk van de stichting om actief kennis te ontwikkelen en delen over wat werkt voor de ontwikkeling van jonge kinderen.

Wij deelden inzichten in het belang van speelnatuur die we in 18 jaar hebben opgebouwd. Vertelden onze visie op het ultieme groene schoolpein, de Speeldernis scholen. En het proces dat we hebben ontwikkeld om in de periode 2019 – 2023 ieder jaar 5 a 6 scholen van idee tot oplevering te begeleiden. Natuurlijk gingen we ook naar buiten, ons speelpark moet je uiteindelijk beleven om er echt een beeld bij te hebben.

Ze gaf aan geïnspireerd te zijn om met ons te verkennen hoe onze kennis meegenomen kan worden bij de ontwikkeling van groene schoolpleinen in Brazilië. Wordt vervolgd.

Vlinder illustratie

Over de Speeldernis.

Lees hier meer over onze missie en werkzaamheden