Stage vacature Natuur en Duurzaamheidseducatie basisonderwijs

Natuurspeeltuin De Speeldernis is de oudste natuurspeeltuin van Nederland en een echte wildernis waar kinderen de natuur spelenderwijs leren kennen. Ben je enthousiast over natuur- en duurzaamheidseducatie en wil je bijdragen aan unieke lesprogramma’s? Dit is je kans!

 

 

🌳 Natuurspeeltuin De Speeldernis

Wij zijn een unieke speeltuin in Rotterdam, ingericht met natuurlijke elementen zoals zand, boomstammen, gras, en water. Met 22 jaar zijn we de oudste natuurspeeltuin van Nederland. De Speeldernis is een plek waar kinderen de vrijheid hebben om avonturen te beleven, vies te worden en de natuur te verkennen.

 

📚 Natuur- en Duurzaamheidseducatie

Naast de speeltuin bieden we natuur- en duurzaamheidseducatie (NDE) lessen aan voor basisschoolklassen. Deze lessen zijn meer dan een gewone schooldag; ze zijn een avontuurlijke ervaring waar kinderen veel leren over de natuur.

 

🍂 Seizoensgebonden Lessen

Bij ons kunnen klassen vier natuureducatielessen volgen gedurende het schooljaar, elk gericht op een ander seizoen. Tijdens deze lessen leren kinderen over diverse onderwerpen zoals paddenstoelen, recyclen, vogels, kringlopen, en nog veel meer.

 

🎯 Wat zoeken we? Iemand die mee kan helpen bij: 
  • Het uitvoeren van een aantal natuureducatie lessen op maandag, woensdag of donderdagochtend voor de groepen 3 t/m 5 uit het basisonderwijs 
  • Meedenken en meehelpen bij  concretere invulling  van het nieuwe lente en zomer programma voor basisschoolleerlingen in de bovenbouw 
  • Vergroten van de bekendheid van ons NDE-programma bij scholen;
  • Vooronderzoek doen bij basisscholen voor het ontwikkelen van natuur educatief aanbod voor groep 1-2

 

📝 Wat verwachten we van jou?

Je hebt een enthousiaste en leergierige werkhouding. Je bent proactief, representatief, dienstverlenend en collegiaal. Sensitiviteit voor verschillende achtergronden en niveaus is een nice to have. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
Daarnaast heb je vanuit eerdere stages of werk enige ervaring met het geven van groepslessen of activiteiten aan basisschoolleerlingen.

 

🎁 Wat bieden we jou?
  • Een groene en ondernemende omgeving;
  • Een leuk team met veel kennis over natuureducatie;
  • Een groot netwerk binnen diverse sectoren;
  • Veel flexibiliteit.
  • Na 1 proefmaand een stagevergoeding van maximaal €180 per maand. 
Vlinder illustratie

Over de Speeldernis.

Lees hier meer over onze missie en werkzaamheden