Onze visie en missie

Kinderen verdienen een duurzame toekomst. Wij dragen hieraan bij door ze onvergetelijke speel- en leerervaringen in en met de natuur te bieden.
Dit doen wij onder de noemer: Natuurlijk Leren Spelen.

Download hier ons missie document.

Onze visie

Binnen steden is er steeds minder ruimte om te spelen, stadsjeugd zit meer binnen, beweegt te weinig, maakt onvoldoende gebruik van de creativiteit die ieder kind eigen is en is onbekend met natuur.

Juist in de stad is het belangrijk om natuur te beleven. Spelen in de natuur is gezond, door te spelen in de natuur kom je letterlijk en figuurlijk, lekkerder in je vel te zitten. Je gebruikt je spieren, ontdekt waar je grenzen liggen en leert samenwerken. Je ziet de kracht en kwetsbaarheid van de natuur en leert
met al je zintuigen over de elementen en seizoenen. De natuur is spannend (ervaren wat je durft en kan), bijzonder, leerzaam en maakt ons bewust dat als we er zuinig mee omgaan het ons heel veel brengt.

Onze missie

De Speeldernis biedt leerervaringen voor jong en oud die bijdragen aan het eigen en milieubewustzijn.

De Speeldernis als speelplek en kenniscentrum in de stad biedt een gastvrije, ruige natuurspeeltuin waar al spelend geleerd wordt over de natuur, je eigen fysieke mogelijkheden, samenwerken en
verbeelden. Onze kennis over natuur en het natuurlijk en veilig leren spelen dragen we over op de kinderen, volwassenen, onze medewerkers en organisaties. Onze kracht is dat we iedereen spelenderwijs waardevolle lessen voor een duurzame toekomst meegeven.

 

Onze kernwaarden.
Deze verbinden ons als team, geven richting aan hoe we ons gedragen in De Speeldernis en helpen bij het communiceren met elkaar en met de bezoekers:

We zijn verantwoordelijk en vrolijk
Onze speelomgeving voelt vrij en onbegrensd. Toch is deze met veel aandacht voor veiligheid ontworpen. Wij voelen ons verantwoordelijk voor onszelf, onze omgeving en de wereld waarin wij leven. We maken verantwoordelijke keuzes, gaan gecalculeerde risico’s niet uit de weg, hebben oog voor kwaliteit, veiligheid, actualiteit en gezondheid.

We zijn spelenderwijs
We zijn nieuwsgierig, grensverleggend en avontuurlijk. Wij weten dat zowel kinderen als volwassenen meer leren als het spelenderwijs gebeurt. Wij leren door te onderzoeken, ervaren, vallen en opstaan. En inspireren anderen met ons mee te doen.

We zijn sociaal en zorgzaam
We zijn zorgzaam voor elkaar en onze omgeving, we zijn open, eerlijk en respectvol. Bij De Speeldernis is iedereen welkom. Als we voor elkaar open staan en met respect met elkaar omgaan kunnen we van elkaar leren en kan iedereen zich thuisvoelen. Dan voelen we ons als mens verbonden en kunnen we samen, vanuit gedeelde verantwoordelijkheid zorgzaam naar elkaar en onze omgeving zijn.

 

Over de Speeldernis.

Lees hier meer over onze missie en werkzaamheden