Natuurspeeltuin de Speeldernis

Wil jij graag een dagje weg met de kinderen? Neem ze dan mee op avontuur naar Natuurspeeltuin de Speeldernis. Bij ons kunnen jouw kinderen de wondere wereld van de natuur leren kennen. Een leerzame ontdekkingsreis waar ze wijzer worden door te spelen. Je vindt bij ons bijna geen speeltoestellen, maar wel alles wat de natuur te bieden heeft. Een kleine bonus voor de ouders, je krijgt de kids uitgeteld weer mee naar huis.

 

 

De Speeldernis in Rotterdam is een natuurlijk landschap speciaal ontwikkeld voor kinderen. Tijdens een dagje weg in onze natuurspeeltuin kunnen ze ouderwets spelen en vies worden. Elk seizoen veranderen de kleuren en geuren van de speeltuin. Wie weet hebben jouw kinderen de afgelopen keer in het water staan stampen, maar ligt er nu een laagje ijs. Bewust en onbewust pikken de kinderen de verschillen op tussen de seizoenen en leren ze over de natuur. Van de overduidelijke verandering in kleur van de bladeren tot de aan of afwezigheid van insecten en vogels.

Bovendien ontwikkelen de kinderen spelenderwijs ook hun sociale skills. Ravotten, tikkertje en verstoppertje, allemaal spelletjes die je niet speelt op een scherm, maar met elkaar. Een leuke familie activiteit, want jong en oud spelen samen en leren van elkaar. Zowel het samenwerken, als het ontdekken van hun eigen kwaliteiten komt naar voren. Wie weet spot jouw zoon wel elke keer een bijzonder insect of heeft jouw dochter de beste ideeën om een goede dam te bouwen.

 

Een dagje weg met de kinderen

Kom je bij ons op bezoek? Natuurspeeltuin De Speeldernis heeft ook allerlei leuke extra activiteiten. Zoals het poffen van mais tot popcorn boven een echt kampvuur. Je kunt er ook hutten bouwen of speuren naar insecten en beestjes die zich hebben verstopt in de natuurspeeltuin. Daarnaast ben je ook welkom voor een verjaardagsfeestje. Gegarandeerd dat de kinderen allemaal met een grote lach en vol verhalen thuis komen. 

 Ben je enthousiast? Kom langs om te spelen, leren, beleven of een feestje vieren. De hele familie is van harte welkom en wij kijken uit naar je komst!

 

 

Over de Speeldernis.

Lees hier meer over onze missie en werkzaamheden