Natuurspeeltuin de Speeldernis

De natuur in De Speeldernis biedt zijn eigen speelgoed in de vorm van bomen en water en stenen, waardoor kinderen uitgedaagd worden om te klimmen, te rennen, te bouwen en te sjouwen, vies te worden en een schram op te lopen – al die dingen die horen bij het kind-zijn. Hutten bouwen, vlotten bouwen, diertjes kijken, zelf vuur maken en popcorn poffen: de natuur is de spannendste game die je de stadsjeugd kunt bieden! * Jaarlijks ontvangen we ruim 33.000 volwassenen en kinderen. Gezinnen die een dagje uit zijn, honderden uren kinderopvang en meer dan 1.500 kinderen vieren hun verjaardag of dat van een vriendje bij ons.

*deze tekst is een onderdeel van de ‘narrative’ die we dankzij Manfred Bik hebben gemaakt over de Speeldernis. Zie hier de hele tekst. Deze narrative is ook gebruikt in bovenstaande filmpje.

Wat niet iedereen weet is dat we gedreven vanuit onze missie steeds zoeken naar manieren om kinderen spelenderwijs te laten leren van en over de natuur. De Speeldernis heeft als oudste natuurspeeltuin van Nederland veel kennis over natuurlijk leren en spelen. Deze kennis delen we graag. Jaarlijks ontvangen we professionals uit binnen en buitenland die op zoek zijn naar inspiratie, de Rotterdamse natuurspeeltuin beleving en tips vanuit onze jarenlange ervaring.

Nu ook gemeenten en scholen steeds meer de waarde inzien van natuurlijk leren en spelen worden we steeds vaker benaderd als kennispartner. Onder andere bij de ontwikkeling van Speeldernis scholen. Die ontwikkelen we samen met kinderen, ouders, bewoners en een schoolteam. Begeleiders van kinderen bieden wij trainingen Natuursprong om met een visie op speelnatuur ook midden in Rotterdam aantrekkelijke speelmogelijkheden te bieden aan kinderen in hun eigen wijk. Tijdens schooltijd bieden wij educatieprogramma’s en na schooltijd hebben wij een gevarieerd aanbod activiteiten.

Kom spelen, leren, beleven, een feestje vieren, inspiratie opdoen! Wij kijken uit naar je komst.

Over de Speeldernis.

Lees hier meer over onze missie en werkzaamheden