Natuurspeeltuin de Speeldernis

De Speeldernis is vooral bekend als natuurlijke speelomgeving. Jaarlijks ontvangen we ruim 33.000 volwassenen en kinderen. Gezinnen die een dagje uit zijn, honderden uren kinderopvang en meer dan 1.500 kinderen vieren hun verjaardag of dat van een vriendje bij ons.

Wat niet iedereen weet is dat we gedreven vanuit onze missie steeds zoeken naar manieren om kinderen spelenderwijs te laten leren van en over de natuur. We ontwikkelen onderwijsprogramma’s voor en in samenwerking met het onderwijs.

De Speeldernis heeft als oudste natuurspeeltuin van Nederland veel kennis over natuurlijk leren en spelen. Deze kennis delen we graag. Jaarlijks ontvangen we professionals uit binnen en buitenland die op zoek zijn naar inspiratie, de Rotterdamse natuurspeeltuin beleving en tips vanuit onze jarenlange ervaring.

Nu ook gemeenten en scholen steeds meer de waarde inzien van natuurlijk leren en spelen worden we steeds vaker benaderd als kennispartner. Onder andere bij de ontwikkeling van Speeldernis scholen. Die ontwikkelen we samen met kinderen, ouders, bewoners en een schoolteam. Begeleiders van kinderen bieden wij trainingen Natuursprong om met een visie op speelnatuur ook midden in Rotterdam aantrekkelijke speelmogelijkheden te bieden aan kinderen in hun eigen wijk. Tijdens schooltijd bieden wij educatieprogramma’s en na schooltijd hebben wij een gevarieerd aanbod activiteiten.

Kom spelen, leren, beleven, een feestje vieren, inspiratie opdoen! Wij kijken uit naar je komst.

Over de Speeldernis.

Lees hier meer over onze missie en werkzaamheden